Inspiration till badrum i lantlig stil

Är din dröm att få renovera ditt gamla badrum och inreda det i en lantlig stil? Vi har samlat ihop ett gäng sidor där du kan hitta inspiration till ditt nya lantliga badrum.

Det lantliga badrummet karakteriseras av ljusa och naturnära färger både vad gäller val av kakel, badrumsmöbler och inredningsdetaljer. Vanligt förekommande val till badrumsgolv är stora vita plattor, svart-vit rutmönster eller putsat stengolv.

På väggen väljer många att sätta träpanel målad med speciell våtrumsfärg eller kakel upp till brösthöjd och träspont ovanför.

Happie - Lantligt badrum från Ballingslöv.
Happie – Lantligt badrum från Ballingslöv.

Badrumsinredningen går ofta i vit ton och med rostfria eller guldfärgade detaljer. Ett klassiskt, romantiskt ovalt badkar med tassar har ofta en naturlig plats i det lantliga badrummet.

Tvättkorgar, tvålkoppar och andra inredningsdetaljer går i naturfärger och naturmaterial, allt för att skapa en romantisk, naturnära känsla för att uppnå en avkopplande miljö.

Lantliga badrumsbilder på Pinterest

Ett bra ställe att inhämta inspiration på är Pinterest. Vi har hittat ett par riktigt bra fotoalbum där fokus ligger på just badrum och lantlig inredning.

Inspirationsbilder från badrumskataloger

Tillverkarna av badrumsmöbler har massor av inspirationsbilder i sina kataloger. Du kan hämta såna hos lokala återförsäljare, men en del bilder finns också online på varumärkenas egna hemsidor.

Fler länkar:
www.svedbergs.se
www.ballingslov.se
www.bjorbobadrum.se
www.vedum.se
www.duobad.com
www.gustavsberg.com