Att köpa badrumsmöbler på nätet

nathandel

Vissa saker kan vara svårare att köpa på nätet än andra. En DVD-film, bok eller elektronikpryl är enkelt att köpa på distans. Man vet vad man får när beställer en film eller en bok. Elektronikprylar kan man läsa sig till prestanda och funktioner. Andra produkter som t.ex. kläder, inredning och däribland badrumsmöbler kan vara svårare. Anledningen är att vi gärna vill känna och prova innan vi bestämmer oss för att betala.
Att köpa kläder på postorder har vi gjort ganska länge från kataloger och nu främst online. För att köpa badrumsmöbler har vi dock varit tvungna att bege oss till en fysisk butik för att kunna köpa. Precis som i så många andra branscher har e-handeln växt och det finns många onlinebutiker att beställa inredning från idag.

Den fysiska badrumsbutiken som skyltfönster

Den fysiska butiken brottas med problematiken att de blir mer och mer som ett skyltfönster där ingen handlar. Man går dit, känner, drar och skrapar lite på ytan för att bedömma kvalité och värde. Sen går man hem och beställer till betydligt lägre priser. Dessutom får man oftast frakten betald och slipper besvära sig med att hyra släp eller fråga grannen om man får låna deras bil med dragkrok.

Kanske går vi mot en utveckling där leverantörer av produkter går samman och skapar just showrooms för oss konsumenter att besöka. Bara med syfte att vi ska få prova och känna. Fördelarna är många faktiskt, tänk bara en sån sak som lagerhållning. Det skulle räcka med ett centrallager och inga utspridda butikslager.

Billigare badrumsmöbler online

Här följer en lista på nätbutiker som säljer badrumsmöbler på internet.

Drytrend

En nischad e-butik inom spa och badrum. Här finns snygg och trendiga inredningsserier från Gustavsberg, Noro och Svedbergs. Priserna ligger något lägre än hos fysiska butiker. Vet du vad du vill ha kan du spara en slant på att beställa online från Drytrend.

Drytrend lämnar 30 dagars öppet köp och man kan dessutom välja att betala först 3 månader efter köpet. Frakten är fri över 450 kr. Alla dessa villkor gör det vänligt för oss som konsumenter att handla på distans. Det enda negativa är att man själv måste stå för returfrakten ifall man ångrat sig på en vara.

http://www.drytrend.com

Tretti.se

”Vita varor till röda priser”, står det längst upp på Trettis hemsida. De blev framröstade till Årets e-handlare för vitvaror 2012 på prisjämförelsesajten Pricerunner. Med fri frakt till alla kunder i hela landet toppar de en utomordentlig kundservice. En rekommenderad nätbutik för badrumsmöbler men även för allt annat som behövs till hus&hem.

I sortimentet för badrum finns allt från badkar, blandare och bastu till hyllor, sidoskåp och golvvärme. Allt möjligt som hör ett modernt badrum till. Ofta har Tretti kampanjpriser på utvalda varor.

Exempel på varumärken: Gustavsberg, Hafa, IDO, Ifö, Noro, Svedbergs, Westerbergs

http://www.tretti.se/badrum

Skånska Byggvaror

Skånskabyggvaror är den 15 största ehandlaren I Sverige oberoende av bransch. I sortimentet ingår uterum, växthus, fönster, markiser, ytterdörrar och även då badrumsinredning.

På hemsidan har de en rolig funktion där man kan klicka på olika badrumsmöbler och se hur de matchar ihop på en 3d-bild.

http://www.skanskabyggvaror.se/produkter/badrum