Att köpa badrumsmöbler på nätet

nathandel

Vissa saker kan vara svårare att köpa på nätet än andra. En DVD-film, bok eller elektronikpryl är enkelt att köpa på distans. Man vet vad man får när beställer en film eller en bok. Elektronikprylar kan man läsa sig till prestanda och funktioner. Andra produkter som t.ex. kläder, inredning och däribland badrumsmöbler kan vara svårare. Anledningen är att vi gärna vill känna och prova innan vi bestämmer oss för att betala.
Att köpa kläder på postorder har vi gjort ganska länge från kataloger och nu främst online. För att köpa badrumsmöbler har vi dock varit tvungna att bege oss till en fysisk butik för att kunna köpa. Precis som i så många andra branscher har e-handeln växt och det finns många onlinebutiker att beställa inredning från idag.

Den fysiska badrumsbutiken som skyltfönster

Den fysiska butiken brottas med problematiken att de blir mer och mer som ett skyltfönster där ingen handlar. Man går dit, känner, drar och skrapar lite på ytan för att bedömma kvalité och värde. Sen går man hem och beställer till betydligt lägre priser. Dessutom får man oftast frakten betald och slipper besvära sig med att hyra släp eller fråga grannen om man får låna deras bil med dragkrok.

Kanske går vi mot en utveckling där leverantörer av produkter går samman och skapar just showrooms för oss konsumenter att besöka. Bara med syfte att vi ska få prova och känna. Fördelarna är många faktiskt, tänk bara en sån sak som lagerhållning. Det skulle räcka med ett centrallager och inga utspridda butikslager.

Billigare badrumsmöbler online

Här följer en lista på nätbutiker som säljer badrumsmöbler på internet.

Hemvaruhuset

Denna nätbutik har massor av möbler och inredning för badrum. Frakten är fri och man kan få hjälp vardagar mellan 10-17 från deras support via telefon eller e-post. Betalning kan göras med Klarna faktura eller kort. Vill man delbetala går det att dela upp i 12 månader.

Exempel på varumärken: Hafa, Ido, Westerbergs, Gustavsberg, Ifö

http://www.hemvaruhuset.se

Byggmax

Byggmax har ett billigt sortiment av det mesta inom bygg, så även för badrummet. Deras slogan är ”Bara billiga byggvaror”. Du som är ute efter exklusiva badrumsmöbler bör alltså undvika Byggmax.

I Byggmax sortiment för badrum finns toalettstolar, handfat och badkar till riktigt låga priser. Hemsidan är snabb och enkel att navigera på. Den som handlar får alltid 30 dagars fri kredit och snabb leverans.

https://www.byggmax.com

Drytrend

En nischad e-butik inom spa och badrum. Här finns snygg och trendiga inredningsserier från Gustavsberg, Noro och Svedbergs. Priserna ligger något lägre än hos fysiska butiker. Vet du vad du vill ha kan du spara en slant på att beställa online från Drytrend.

Drytrend lämnar 30 dagars öppet köp och man kan dessutom välja att betala först 3 månader efter köpet. Frakten är fri över 450 kr. Alla dessa villkor gör det vänligt för oss som konsumenter att handla på distans. Det enda negativa är att man själv måste stå för returfrakten ifall man ångrat sig på en vara.

http://www.drytrend.com

Bygghemma

250x250-bygghemmaEn av de största nätbutkerna när det gäller bygg och renovering. Här finns förutom badrumsmöbler också annat som rör hus och hem; golv, trädgård, värme, ventilation, dörrar och fönster.

De är också duktiga på att köra kampanjer och rea ut delar av sortimentet. Lägg en extra titt hos Bygghemma innan du bestämmer dig för att köpa, det kan spara dig flera 100-lappar.

E-butiken har vunnit pris både 2011 och 2012 som Årets e-handlare hos Pricerunner. En anledning bör vara att deras telefontider är väl tilltagna, från 08-22 alla dagar i veckan! År 2012 vann man även utmärkelsen DI Gasell som tilldelas de snabbast växande företagen i Sverige.

Exempel på varumärken: Ifö, Hafa Badrum, bathlife, Westerbergs, Svedbergs, Noro

http://www.bygghemma.se

Tretti.se

”Vita varor till röda priser”, står det längst upp på Trettis hemsida. De blev framröstade till Årets e-handlare för vitvaror 2012 på prisjämförelsesajten Pricerunner. Med fri frakt till alla kunder i hela landet toppar de en utomordentlig kundservice. En rekommenderad nätbutik för badrumsmöbler men även för allt annat som behövs till hus&hem.

I sortimentet för badrum finns allt från badkar, blandare och bastu till hyllor, sidoskåp och golvvärme. Allt möjligt som hör ett modernt badrum till. Ofta har Tretti kampanjpriser på utvalda varor.

Exempel på varumärken: Gustavsberg, Hafa, IDO, Ifö, Noro, Svedbergs, Westerbergs

http://www.tretti.se/badrum

Skånska Byggvaror

Skånskabyggvaror är den 15 största ehandlaren I Sverige oberoende av bransch. I sortimentet ingår uterum, växthus, fönster, markiser, ytterdörrar och även då badrumsinredning.

På hemsidan har de en rolig funktion där man kan klicka på olika badrumsmöbler och se hur de matchar ihop på en 3d-bild.

http://www.skanskabyggvaror.se/produkter/badrum