Charmiga badkar med tassar

Till de mest charmiga badkaren hör de klassiska ovala karen i gjutmarmor med fötter utformade som lejontassar. En blandare med två vred, handdusch och klyka i mässing sätter pricket på i:et för den som vill ha en klassisk känsla i badrummet.

3 tips på badkar med lejontassar

De klassiska lejontassarna finns på badkar hos flera tillverkare. Här är några vi hittat:

1. Noro Old England badkar i svart

Noro Old England badkar med lejontassar

Ett klassiskt kar i sanitetsakryl. Det har ställbara lejontassar och en förstärkt botten. Badkarets tassar finns i olika färger. C:a pris 10.000 kr exkl. blandare.

2. Bathlife Fossing (svart eller vit)

Fossing badkar från Bathlife

Fossing är ett tassbadkar från Bathlife of Sweden i en lagom prisnivå kring 6000 kr. Det är också gjort i sanitetsakryl, vilket gör det ganska lätt i vikten (50 kg). Baddjupet är 44 cm och det rymmer 180 L vatten.

3. Hafa Mayfair

Hafa Mayfair badkar, lejontassar i krom

Ett badkar i gammeldags stil gjord av sanitetsakryl och med lejontassar i krom. Badkaret väger 55 kg så det går ganska lätt att flytta på. Fötterna är ställbara för att hitta rätt höjd och balans till badkaret. Hafa Mayfair har ett cirkapris på 7 000 kr.

Tips på badkar med vanliga tassar

Om du vill ha tassar på badkaret men inte gillar lejonformen finns det många andra badkar med fötter att välja bland. Här kommer ett par exempel på enkla badkar med raka tassar.

1. Ifö BK-PRO

Ifö BK-PRO, billigt badkar med ben

Den enklaste och billigaste varianten du kan hitta. Det är en av anledningarna till att det är det vanligaste badkaret i svenska hem. Badkaret är tillverkat i vit emaljerad stålplåt och har ben i plast.

Runt om hela badkaret löper en avställningskant, praktiskt för att placera tvål och schampo på. Ifö BK-PRO finns i två olika längder på 147 och 157 cm. Det kostar ca 4.000 kr inkl. ben.

2. Svarta badkaret Ifö BKFF

Ifö BKFF, badkar i emaljerad stålplåt, svart

Även denna från Ifö är tillverkad i emaljerad stålplåt. Insidan är vit och utsidan svart. Tassarna finns att köpa i tre olika färger; aluminium, guld, vit. Priset med ben ligger kring 9.000 kr.

Tassbadkar med lyxig känsla

Vi måste ju också ta med ett av de finaste badkaren så du har hela skalan att jämföra med. Svedbergs BELLE är ett vackert, fristående badkar med en lyxig känsla. Belle är 165,5 cm långt och ena kortsidan är högre för skönare ryggstöd.

tassbadkar med lyxkänsla

Badkaret kompletteras med tassar av lejontypen och där finns det tre olika färger att välja på. Du kan sätta kromade tassar eller guldfärgade av mässing eller brons. Tassar lägger man till som tillval när man beställer.

Svedbergs återförsäljare har också passande badkarsblandare som kan matcha badkarsstilen och färgen på tassarna om du så vill.